Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier.
Abimo - denk verder
Abimo Uitgeverij

Schrijf alvast in je agenda:
leuke data voor deze zomer en volgend schooljaar

Het schooljaar is bijna voorbij, en dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Daarom trakteren we je met een exclusief voorproefje van een van onze topuitgaven dit jaar: de KlimSlim schoolagenda. En we geven meteen een paar data mee om er in te schrijven!

 

KlimSlim schoolagenda

     
     

KlimslimLeerstrategieën en leervaardigheden in één agenda

Nog op zoek naar een  sterke schoolagenda die leerlingen aanspreekt, helpt en begeleidt tot het worden van een zelfstandige leerder en probleemoplosser?
Nog op zoek naar een systematisch opgebouwde schoolagenda met een duidelijke leerlijn leren leren uitgewerkt met  leertips en leerstrategieën op niveau van elk leerjaar?
Nog op zoek naar een schoolagenda die een brug vormt en tips aanreikt aan ouders om kinderen te ondersteunen naar de begeleiding van huiswerk toe?

Het kan allemaal met de nieuwe KlimSlim Schoolagenda. Hieronder vind je alvast 3 sneak previews uit de agenda’s, met uitgewerkte leertips en  leerstrategieën rond leren leren.

 

1ste leerjaar

Ik kan thuis aan de slag stap voor stap…

Klik hier voor een preview.

1ste leerjaar

3de leerjaar

Hoe herhaal jij je les het best?
Duid aan!

Klik hier voor een preview.

3de leerjaar

5de leerjaar

Zelfstandig werken, wat betekent dat voor jou?

Klik hier voor een preview.

5de leerjaar

Bestel nu tijdig je schoolagenda’s voor volgend schooljaar, via klantendienst@abimo.net. Of vraag een gratis inkijkexemplaar en/of de folder aan!

Leuke data voor deze zomer en volgend schooljaar

     
     

29 juni 2014: op uitstap naar het bos met Marc de Bel

Het verhaal van MascopiroOp zondag 29 juni presenteert Marc de Bel het nieuwste boek van Spikkel en Spekkie: Het verhaal van Mascopiro. Het wordt een rijk gevulde dag met ‘groene’ activiteiten. Zin om te boomnagelen, blaadjesmemory te spelen of nerftekeningen te maken? Kom dan naar Bulskampveld in Beernem!

Van 11u45 tot 13u15 wordt het boek feestelijk voorgesteld. Om 14u gaan de activiteiten van start, met live muziek en voorstellingen van Marc de Bel, tot 17u.  

 

 

1 september 2014: start van het schooljaar en winactie op Facebook

Abimo EducatiefVoor de start van het nieuwe schooljaar trakteren wij alle leerkrachten! Dat doen we met een leuke actie op de Facebookpagina Abimo Educatief. Like die dus alvast en hou ze goed in de gaten…

 

 

19 september 2014: Strapdag

OctopusOok dit jaar kunnen scholen deelnemen aan de Strapdag: het ideale moment om de auto aan te kant te zetten en met de fiets, te voet, de step,… naar school te komen! Bereid je leerlingen alvast voor met het boek Zingen met Octopus, waarin naast vele verkeersliedjes ook het Straplied is opgenomen. Een fijne manier om te werken aan verkeersopvoeding!

 

 

Dag van de kleuters, de muzische vorming, de zorg en de toetsen

Voor het eerst kun je volgend schooljaar vormingen volgen binnen een themadag, waarbij 1 algemeen thema op diverse vlakken grondig wordt uitgewerkt. Ontdek er alles over op http://onderwijsservice.be/nascholingsaanbod/selectie-lagere-school.php

Tot slot...

Het hele Abimo-team wenst je een fantastische en deugddoende vakantie!

 

Verder:

  • Vraag een Abimo vertegenwoordiger op school
    Onze vertegenwoordiger toont je na afspraak een selectie uit ons fonds.
    Bijvoorbeeld de materialen uit deze nieuwsbrief.
    Contacteer Jef Goedemé - jef.goedeme@abimo.net

  • Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan een collega!

 

Abimo Uitgeverij

Abimo Educatief

Abimo op Facebook

Europark Zuid 9, 9100 Sint-Niklaas
tel 03 760 31 00, fax 03 760 31 09

Website: www.abimo.net