Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier.
Abimo - denk verder
 

Lager onderwijs: Special

Inspiratie-avond Lente

Met veel plezier nodigen we je uit voor een unieke Lente-special. Een hele avond lang kun je je laten inspireren door sterke didactische ideeën rond de lente en Pasen.

Wil je bijvoorbeeld ontdekken hoe je het samenspelen op de speelplaats weer fijn kunt maken? Of ben je op zoek naar lente-ideeën om beeldend te werken voor het 1ste tot en met het 6de leerjaar? Kom dan langs en kies zelf uit het gevarieerde aanbod aan sessies. Nadien kun je op de materialenbeurs een ruim aanbod aan educatieve uitgaven van Abimo ontdekken en jezelf laten verwennen met een Lente-verrassingspakket.

Wat is een Lente-special?

De Kerstspecial in november was een daverend succes. Honderden leerkrachten lieten zich inspireren door creatieve muzische en muzikale workshops rond de thema’s Kerstmis en nieuwjaar. Klik hier voor enkele sfeerbeelden. Nu brengen we in februari een vervolg met een echte Lente-special.

Waar en wanneer kun je deze Lentespecial bijwonen?

 • Donderdag 13 februari 2014: Hasselt, Radisson Blu Hotel
  [Schrijf je hier in]
 • Dinsdag 18 februari 2014: Brugge, NH Hoteles
  [Schrijf je hier in]
 • Donderdag 20 februari 2014: Oud-Turnhout, Priorij Corsendonk 
  [Schrijf je hier in]
 • Dinsdag 25 februari 2014: Kortrijk, Kortrijk Xpo 
  [Schrijf je hier in]

Wat staat er op het programma?

Maak je keuze uit de vele creatieve en inspirerende workshops rond Pasen en de lente. Wil je beeldend of muzikaal aan de slag rond Pasen? Op zoek naar originele tussendoortjes?
Ontdek hoe je een positieve speelplaatssfeer kunt creëren via een antipestprogramma en hoe je je leerlingen een mondje Frans voor op vakantie kunt aanleren. Voor elk wat wils!

Beeldend werken rond PasenBeeldend werken rond Pasen

Laat je overdonderen door een grote variatie aan beeldende muzische ideeŽn voor elke leeftijd.

Spelenderwijs Frans lerenEen mondje Frans voor op vakantie

Spelenderwijs Frans leren? Het kan. Met deze coöperatieve spelletjes leg je de focus op mondelinge taalvaardigheid. Voor leerlingen vanaf de tweede graad!

Samen spelen op de speelplaatsFIJN! Samen spelen op de speelplaats

Geef pesten geen kans! We stellen je het KiVa-project voor. KiVa betekent ‘FIJN!’ in het Fins. Via deze korte introductie op het antipestprogramma van KiVa zorg je ervoor dat elk kind graag naar school komt.

Woesh!Woesh!

Als je lentekriebels hebt, moet je … éven iets anders doen! Ervaar het zelf: proef van enkele inspirerende, originele tussendoortjes.

 

Echt tovve liedjesEcht tovve liedjes

Leer zélf de Paasliedjes uit de methode Echt tov zingen en laat je inspireren door de didactische tips om ze aan te leren in je eigen klas. Een aanstekelijk muzikaal moment!

Introductie tot het Paas-thema van Echt tov (per graad)

Per graad krijg je handreikingen om het Paasthema bij jou in de klas helemaal tot leven te brengen.

 

 

Materialenbeurs met een drankje

 

Wat krijg je nog meer?

Als je een sessie rond Echt tov volgt, krijg je het Echt tov Paasthema voor jouw klas cadeau in voldoende exemplaren, zodat je het tijdens de komende veertigdagentijd al kunt uittesten in de klas. Daarbovenop verwennen we je met een Lente-verrassingspakket.

Inschrijven voor deze gratis specials kan via de links boven aan deze nieuwsbrief. Deze avond wordt ingericht door de uitgeverijen Pelckmans en Abimo.