Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier.
Abimo - denk verder
Abimo Uitgeverij

Het nieuwe jaar is ingeluid, en via deze weg wenst het volledige team van Abimo Uitgeverij je alvast een inspirerend, uitdagend en leerrijk 2014 toe. In deze eerste nieuwsbrief van het jaar stellen we het (leren) lezen centraal. Want een nieuw jaar betekent een nieuwe start in de zoektocht naar manieren om leren lezen hand in hand te laten gaan met leesplezier. Ontdek in deze nieuwsbrief hoe je dat voor ieder kind op maat kunt aanpakken.

In deze nieuwsbrief:

 • Beginnende geletterdheid in de kleuterschool + ACTIE: gratis lettervlaggetjes
 • (Leren) lezen in de lagere school
 • Een greep uit de nascholingen in 2014

Beginnende geletterdheid in de kleuterschool

     
     

Letter van de weekLetter van de week

Spelenderwijs letters leren in de kleuterklas

Met 'Letter van de week' kun je kinderen op speelse wijze in aanraking laten komen met letters. Bij de introductie van een letter vind je bijvoorbeeld een buitenactiviteit, een kookactiviteit, een motorische activiteit of een knutselactiviteit. Verder staan er bij elke letter tips en suggesties die leerkrachten aan ouders kunnen meegeven, om thuis de ‘letter van de week’ te oefenen. Door de ringband kun je het boek makkelijk open neerzetten, zodat de kinderen de letter van die week regelmatig zien.


ACTIE:

Bij bestelling van het boek 'Letter van de week' krijg je nu gratis lettervlaggetjes! Bestel voor 21 januari 2014 via www.abimo.net.

 

Werkmap Fonemisch bewustzijnWerkmap Fonemisch bewustzijn

Letters en klanken aanbrengen

De werkmap Fonemisch bewustzijn, het  bewustzijn van klanken in woorden, is een heel praktisch uitgewerkte map die op een gestructureerde wijze tal van activiteiten aanbiedt om het ontwikkelen van klanken en letters bij kinderen te optimaliseren en hen zo een goede leesstart te bezorgen. De werkmap biedt hiervoor talloze suggesties met goed opgebouwde, duidelijk en makkelijk uitvoerbare activiteiten aan de hand van overzichtelijke fiches om praktisch aan de slag te gaan. De praktische oefeningen maken de map zeer geliefd onder leerkrachten. De map is voorzien van nieuwe woordkaartjes in kleur en zwart-wit.

(Leren) lezen in de lagere school

 
   

BOE!kids

BOE!kids

Zes boekjes op AVI Start - meteen herdrukt

Wegens groot succes zijn de BOE!kids-titels op AVI Start meteen al herdrukt. Neem  de allerjongste lezertjes mee op avontuur doorheen deze magische en fantasierijke wereld boordevol verrassende avonturen. Deze boekjes bewijzen dat lezen op de laagste niveaus absoluut niet saai of voorspelbaar hoeft te zijn!
Speel je mee? Achterin elk boekje vind je leuke verwerkingsspelletjes waarbij je het technisch lezen onmiddellijk kan aftoetsen aan het begrijpend lezen.

Ontdek ook de BOE!kids-titels op andere niveaus:
M3 en E3, M4 en E4, M5 en E5.

 


Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek

Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek: een groeiboek

Voorlezen, samenlezen én zelf lezen

Dit groeiboek volgt het ritme van de seizoenen, én de leesontwikkeling van kinderen. Met het voorleesverhaal kom je met de jonge lezer de wereld van Spik en Spek binnen, waarna je echt samen gaat lezen in het eerste samenleesverhaal. Van samenlezen wordt dan de stap gezet naar zelf lezen, waarbij je telkens een stapje verder gaat in niveau. Zo groeit je kind al lezend een jaar lang mee met Spik en Spek.

Ontdek ook de leesboxen van Spik en Spek:

1 2 3
     
4 5 6

Spikkel en Spekkie

Spikkel en Spekkie: pakketten met leesfiches

Spelenderwijs en creatief aan de slag met boeken!

Vanaf nu leverbaar

De erg populaire leesboeken over Spikkel en Spekkie zijn nu ook in pakketten per niveau (E5 of M6) te verkrijgen. Elk pakket bevat drie verschillende leesboeken, en per boek een set leesfiches met originele en creatieve verwerkingsopdrachten.
De Donkere Getallen

Leesbox De Donkere Getallen: serie voor kinderen die houden van spannende, gelaagde verhalen geschreven in een eenvoudige taal!

AVI E5 en M6 voor oudere lezers

‘De Donkere Getallen’ zijn stuk voor stuk spannende verhalen, geschreven in een eenvoudige taal, ideaal voor kinderen die niet graag of moeilijk tot lezen komen. Oudere lezers die leestechnisch wat zwakker zijn, krijgen hierbij toch boeiend leesmateriaal aangeboden. Ontdek de vele gebruiksmogelijkheden, van het 3de leerjaar tot en met de 1ste graad secundair onderwijs, in de handleiding die bij iedere box zit.
Detectiveburo Trio & Co

Detectiveburo Trio & Co: deel 2

Leverbaar vanaf 15 februari 2014

Na groot succes van deel 1 van Detectiveburo Trio & Co verschijnt binnenkort deel 2: ‘De dierendiefstal’. Het concept blijft hetzelfde: het is geen strip, het is geen leesboek, het is alletwee! Deze vorm blijkt zelfs de moeilijkste lezers aan te zetten tot lezen, mét plezier.

Over het eerste boek van Detectiveburo Trio & Co:
De Grote Verliezer

De Grote Verliezer: boek met leesfiches
creatief en leerrijk aan de slag rond WO 1

Vanaf nu leverbaar

‘De grote verliezer' is een aangrijpend en prachtig geschreven verhaal over een 11-jarig meisje dat zich plots in het midden van de Eerste Wereldoorlog bevindt. Gebaseerd op waargebeurde feiten, historische bronnen en de familiegeschiedenis van de auteur.

Ter gelegenheid van de 100-jarige herdenking van WO1 is bij dit boek een pakket leesfiches ontwikkeld om in te zetten in de derde graad. De 15 diverse fiches, in te zetten in de klas tijdens of na het lezen van het boek, helpen kinderen het thema van de Eerste Wereldoorlog beter te begrijpen, verder toe te lichten en uit te diepen. Kinderen kunnen hierbij zelfstandig aan de slag en leren op een creatieve en boeiende manier meer over de diverse aspecten van de oorlog en de daarbij verwante sociaal-maatschappelijke thema’s als voedselschaarste, leven in en tijdens een bezetting, krijgsgevangenen,… Aan de hand van diverse en afwisselende werkvormen en  met een duidelijke indicatie van de verschillende eindtermen.


Een greep uit de nascholingen in 2014


 

Inlichtingen en inschrijvingen: www.onderwijsservice.be

Tot slot...

 • Vraag een Abimo vertegenwoordiger op school
  Onze vertegenwoordiger toont je na afspraak een selectie uit ons fonds.
  Bijvoorbeeld de materialen uit deze nieuwsbrief.
  Contacteer Jef Goedemé - jef.goedeme@abimo.net

 • Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan een collega!

 

Abimo Uitgeverij

Abimo Educatief

Abimo op Facebook

Uitgeverij Abimo

Abimo op Twitter

Europark Zuid 9, 9100 Sint-Niklaas
tel 03 760 31 00, fax 03 760 31 09

Website: www.abimo.net