Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier.
Nieuwsbrief Abimo Uitgeverij

Het schooljaar is weer opgestart; hoog tijd dus voor nieuwe inspiratie en nieuwe projecten. In deze nieuwsbrief ontdek je uitgaven die vanaf september nieuw in ons aanbod zijn. Bovendien kun je voor het eerst inschrijven voor onze gloednieuwe nieuwsbrief ‘zorg’, die tweewekelijks zal focussen op diverse thema’s binnen de zorgverbreding.


Cadeautje voor jezelf

Ruimtelijke oriëntatieMijn WannesboekjeMeetkunde

Start het nieuwe schooljaar met een leuk cadeautje voor jezelf: bij een bestelling van twee of meer uitgaven uit deze nieuwsbrief, krijg je een boekje uit de Kampioenen-reeks (wiskunde of taal) of een heen-en-weer Wannesboekje gratis. Deze actie is geldig tot en met 15 september 2013. Vermeld bij je bestelling duidelijk de code ‘actie nieuwsbrief’ en geef aan ‘Wannes’ of ‘Kampioen’. Opgelet: cadeautje enkel geldig vanaf 2 uitgaven uit deze nieuwsbrief, enkel op uitgaven uit deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief:

 • Schrijf in voor onze gloednieuwe nieuwsbrief ‘zorg’
 • Nieuws voor de kleuterschool
 • Nieuws voor de lagere school
 • Nascholingen in het nieuwe schooljaar

Elke uitgave voor jouw doelgroep is kort voorgesteld. Klik op de cover en je krijgt alle info!

Schrijf nu in voor onze nieuwe nieuwsbrief ‘zorg’

     

 

Nieuwsbrief ZorgOnze nieuwsbrief wordt vanaf nu opgesplitst
in twee aparte nieuwsbrieven:

 • een algemene nieuwsbrief ‘educatief’
  voor kleuter- en lager onderwijs;
 • een nieuwsbrief ‘zorg’;

Inschrijven voor de nieuwsbrief ‘zorg’ kan
door hier te klikken.

Nieuws voor de kleuterschool

     
     

 

Het Wannesproject

Het eerste schoolproject voor kleuters

Samen met Wannes maken je kleuters een sterke start. Wannes helpt hen bij het zetten van hun eerste stapjes op school. Het Wannesproject heeft niet alleen oog voor de leefwereld van de kleuters, maar vormt tevens een ondersteuning voor de leerkracht. Elke uitgave is didactisch onderbouwd en doordacht op het gebied van taalontwikkeling bij kleuters, de socio-emotionele ontwikkeling, het welbevinden en het dagelijks functioneren binnen een klasgroep.

 

Wannes gaat naar school

Wannes gaat naar school

In dit prentenboek gaat Wannes voor het eerst naar school! Kijk mee wat hij allemaal doet en leert. Dit vrolijke boek kun je gebruiken om peuters en jonge kleuters op een speelse manier voor te bereiden op de eerste schooldag. Elk moment van de dag wordt op een eenvoudige manier in beeld gebracht.

 

 

Bang, boos, blij

Praatplatenboek: Bang, boos, blij

In dit rijke kijkboek ontdekken kleuters wat gevoelens zijn. Op basis van de vrolijke prenten leren ze dat er verschillende soorten gevoelens bestaan, hoe je ze kan herkennen en waar ze vandaan komen. Zo stimuleer je de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen op een eenvoudige en speelse manier!


 

Samen kijken met Wannes

Praatplatenboek: Samen kijken met Wannes

Peuters en kleuters ontdekken de wereld van Wannes in dit grote kijkboek; of is het hun eigen wereld? Verken samen met je kind de kijkplaten van Wannes in de keuken, op de boerderij, in bad...Kijk, vertel en stimuleer zo de taalontwikkeling van je kind.


 

Educatieve map

Educatieve map 'Samen kijken met Wannes'

Deze map biedt bij elke prent van het praatplatenboek ‘Samen kijken met Wannes’ leuke én leerrijke activiteiten aan voor in de kleuterklas . Zo komen in meer dan 80 activiteiten alle leerdomeinen aan bod. Bij de plaat over de boerderij bijvoorbeeld vind je onder meer een fris versje, een leuk telspel,  enkele raadsels, een grappige bewegingsactiviteit en tips om een heus dierenorkest in te richten. Het ideale instrument dus om nog een stapje verder te gaan met Wannes.


 

Mijn Wannesboekje

Mijn Wannesboekje

Dit heen-en weer-boekje is meer dan alleen een communicatiemiddel tussen de school en de ouders. Ook de kleuters kunnen er actief mee aan de slag. In ‘Mijn Wannesboekje’ is er aandacht voor het welbevinden van de kleuter, de leefregels op school, de vaardigheden van de kleuters, de vriendjes van de kleuters en hun kentekens…


 

Ontdek ook de kentekenstickers, kentekenkaartjes, de kijkplaten en de Wannes klaspop op
www.abimo.netNieuws voor de lagere school

     

Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek

Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek

Laat de overgang van de kleuterschool naar het 1e leerjaar vlot verlopen, van voorlezen naar zelf lezen

Dit groeiboek volgt het ritme van de seizoenen, én de leesontwikkeling van beginnende lezers:

 • Met het voorleesverhaal kom je samen met jonge kinderen de wereld van Spik en Spek binnen, waar het volop lente is.
 • Daarna lezen de kinderen hun allereerste woordjes in de twee samenleesverhalen. Jij leest de basistekst, en de kinderen lezen wat er in de tekstballonnetjes staat, eerst op niveau pre-AVI, daarna op niveau Start. Zo kunnen de beginnende lezers toch al genieten van een echt verhaal!
 • Na het samenlezen zetten de kinderen de stap naar zelf lezen. Daarbij stijgt het niveau stapje voor stapje: van M3 naar E3 naar M4 tot het winterverhaal op niveau E4.

Bovendien kan je met de frisse luister-cd (met stemmen van oa Marc de Bel) de hele klas op een speelse manier meekrijgen met het verhaal.

    

 


Woesh

Woesh

Tussendoortjes voor elke leeftijd

Met deze frisse en gevarieerde fiches krijg je altijd inspiratie voor originele tussendoortjes. Werp met de grote dobbelsteen en ontdek uit welke categorie het volgende tussendoortje zal komen. Wordt het een bewegingstussendoortje, een taalspel, een muzikaal tussendoortje, een doordenkertje of een coöperatief spel? Afwisseling is met de meer dan 100 verschillende fiches sowieso verzekerd!
Niet alleen helpen de tussendoortjes om de concentratieboog te doorbreken en voor nieuwe energie te zorgen, ze spelen ook in op het cognitieve, motorische, muzische en sociaal-emotionele aspect van de persoonlijkheid van elk kind.

 


DraaiTaal

DraaiTaal

Woordenschatspelletjes

Zoek je iets extra's dat leuk is én zinvol voor vluggerds die al klaar zijn met hun werk? Of wil je meer variatie in bij het hoekenwerk? Zoek dan niet verder: met 'DraaiTaal' heb je het meteen!
DraaiTaal is een woordenschatspel waarbij de leerling steeds uit vier mogelijkheden het juiste antwoord kiest. Beantwoord je alles juist, krijg je op het einde automatisch een nieuw, bestaand woord. Bekijk het filmpje op www.abimo.net.

 


STerK

STerK

Welbevinden en sociaal-emotioneel leren in jouw School, Team en Klas

De term ‘STerK!’ verbindt de woorden School, Team en Klas tot een krachtig geheel. Door de nauwe interactie tussen de drie belangrijkste interne ‘schoolgroepen’ te stimuleren, bevorder je het leef- en leerklimaat en veranker je het welbevinden van elk schoollid. Deze ‘whole-school approach’ activeert zowel directieleden, graadcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, CLB-medewerkers als gepassioneerde leerkrachten om samen met de leerlingen aan een warme, STerKe school te bouwen.

Het algemeen, theoretisch kader wordt telkens aangevuld met concrete tips, praktijkvoorbeelden en open reflectievragen, die je uitnodigen om de het beleid en het eigen opvoedingsproject te vertalen naar concrete STerKe acties. Dankzij de handige stappenplannen veranker je het welbevinden, versterk je de draagkracht en organiseer je projecten die het welbevinden stimuleren, precies op maat van jouw STerK team en/of jouw STerKe klas..

 


Even ademen

Halt! Even ademen

Yoga- en meditatieoefeningen in en buiten school

‘Halt! Even ademen’ is een concreet handboek voor begeleiders en kinderen in en buiten de school om weer adem te halen en zichzelf te vinden. Door als begeleider eerst zelf intuïtief in het leven te leren staan, en vervolgens op een geïntegreerde manier te werken met verhalen, creatieve activiteiten en meditatieve oefeningen, kun je kinderen begeleiden in het ontplooien van hun talenten. Naast een theoretisch kader bevat dit boek een ruim aanbod aan yoga-, meditatie- en bewustwordingsoefeningen die direct aansluiten op de praktijk. De eenvoudig te integreren oefeningen sluiten aan bij de dagelijkse (les)activiteiten.

 


 

Lancering dit schooljaar: Fundels AVI-boeken

Fundels AVI-boeken

Dit schooljaar gaan talloze Vlaamse scholen van start met het platform Fundels AVI. De Fundels AVI-boeken laat kinderen tussen zes en tien jaar spelenderwijs en op pedagogisch verantwoorde wijze verder bouwen aan hun taal- en leesontwikkeling. Hiervoor werden bestaande AVI-boeken van verschillende gerespecteerde uitgeverijen in een interactieve, online toepassing gegoten. Het individualiseren en remediëren van leerlingen zorgt voor een directe educatieve meerwaarde.

Test nu de gratis demoversie via www.abimo.net/fundels.

 

Nascholingen van Onderwijs Service


Nieuwsgierig geworden naar meer?
Ook dit jaar zijn er weer nascholingen rond deze en andere uitgaven.

Inlichtingen en inschrijvingen: www.onderwijsservice.be

Tot slot...

 • Vraag een Abimo vertegenwoordiger op school
  Onze vertegenwoordiger toont je na afspraak een selectie uit ons fonds.
  Bijvoorbeeld de materialen uit deze nieuwsbrief.
  Contacteer Jef Goedemé - jef.goedeme@abimo.net

 • Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan een collega!

 

Abimo Uitgeverij

Abimo Educatief

Abimo op Facebook

Uitgeverij Abimo

Abimo op Twitter

Europark Zuid 9, 9100 Sint-Niklaas
tel 03 760 31 00, fax 03 760 31 09

Website: www.abimo.net