U bent hier: Educatieve uitgaven > Secundair Onderwijs > Leerlingenbegeleiding, zorgverbreding en leren leren
Beelddenken: naslagwerk en werkboek

Visueel leren werken
Samenstelling: naslagwerk: 25 x 17 cm, 208 p. - werkboek: 66 p.
Mensen ontwikkelen in hun kleuterjaren een duidelijke voorkeur voor het visuele (beelddenken) of het verbale (taaldenken). Deze voorkeur blijft het gehele leven aanwezig en heeft invloed op de manier van denken, leren en werken. Beelddenken is een globale leerstijl met voorkeur voor beelden. Beelddenkers verwerven en verwerken hun informatie snel, associatief, creatief en vanuit het geheel. Ze hebben overzicht en werken op inzicht en doorzicht.
Het naslagwerk 'Beelddenken' biedt een compleet overzicht van de theorie, praktijk en geschiedenis van het beelddenken met unieke methodes, technieken, adviezen en tips voor visueel leren en werken. Je vindt er o.a.: signaleringslijsten om beelddenkers te herkennen, verschillende soorten leermethodes, opsomming van leerproblemen waarmee beelddenkers geconfronteerd kunnen worden, werkvormen die als hulpmiddel kunnen dienen bij de lessen rekenen, taal, … Het boek bevat ook zeer praktische en duidelijke lesvoorbeelden voor in het basisonderwijs en in het secundair onderwijs.
Bij dit naslagwerk hoort ook 'Werkboek Beelddenken'. Dit praktische werkboek voor kinderen en jongeren biedt een antwoord op de vraag: ‘Hoe leert een beelddenker?’ Het heeft tot doel kinderen inzicht te geven in de eigen manier van denken en leren zodat ze een goede methode vinden om lesstof te verwerken. Via gerichte oefeningen en opdrachten wordt duidelijk of het kind een taaldenker of eerder een beelddenker is en ontdekt het zijn eigen talenten.